Het gemeentebestuur Mol blijft geloven in een domein Dans in onze Academie voor Muziek en Woord.

'We willen dan ook opnieuw een aanvraag indienen bij de Vlaamse overheid om de optie vanaf schooljaar 2022-2023 aan te bieden. De gemeenteraad gaf hiervoor groen licht op de zitting van maandag 21 februari.

Hoewel de eerdere twee aanvragen geweigerd werden, blijven we ervan overtuigd dat ons dossier inhoudelijk sterk genoeg is om het opnieuw in te dienen.

Al meerdere jaren koestert onze Academie voor Muziek en Woord de ambitie om Dans toe te voegen aan het onderwijsaanbod. We verstuurden een eerste aanvraag begin 2020, die in mei 2020 negatief beoordeeld werd. We gebruikten alle aandachtspunten voor een sterker dossier in 2021.

In mei 2021 werd ons dossier inhoudelijk zeer sterk bevonden, maar kreeg het omwille van budgettaire redenen toch geen groen licht. We blijven dan ook geloven in ons dossier!

Waarom een dansafdeling?

Met de oprichting van het domein Dans wil de academie een aanvulling zijn op het bestaande aanbod van privé-initiatieven. Deze manier van werken wordt al jaren toegepast in de domeinen Muziek en Woord.

De academie werkt hierin regelmatig samen met private initiatieven zoals harmonies, bands en toneelverenigingen.'